Veldwerken!

20160213_4_resizedHoi allemaal,

Zaterdag was ik in Dirksland voor een dagje veldwerken met allemaal andere Drenten. De dag was namelijk georganiseerd door de Vereniging de Drentsche Patrijshond. Eerst kregen de baasjes theorieles van Cor Woets, er is namelijk nogal wat te leren over veldwerken. Het komt er op neer dat wij honden wild moeten kunnen aanwijzen in het veld. Als dat dan gevonden is, moeten we dat uitstoten zodat de jager kan schieten. Tot zover de theorie, de praktijk is toch altijd anders ;-). Baasje Niels mocht met mij als eerste, nou dat was best 20160213_69_resizedlastig zal ik je zeggen. De baas stuurde mij de hele verkeerde kant op, dus onze beurt was snel voorbij. Daarna konden we wel mooi bij anderen kijken wat de bedoeling was. Na de lunch mochten we op zoek naar kwartels, dat ging een stuk beter! Ik vond de kwartel heel snel en eigenlijk wilde ik er niet meer weg, de baas heeft mij toen toch maar even meegenomen de andere kant op, want de kwartel rook wel erg lekker! De baas was erg trots op mij. Ook kreeg de baas nu een hoop complimentjes, super gedaan baas! We vonden het allemaal een mooie dag en we hebben een hoop geleerd.

20160213_70_resizedEr zijn ook weer een hoop foto’s gemaakt, deze vind je hier (mede dank aan Willeke Loots).

 

High Five van Lex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Anti-Spam door WP-SpamShield